Pericolele șoselelor: unii beți, alții fără permis

Șofatul în stare de ebrietate sau fără permis îi poate costa libertatea pe patru bărbaţi depistați ieri de poliţiştii rutieri. Trei dintre ei au fost opriţi înainte de a produce accidente, însă celălalt a provocat un eveniment rutier.

Accidentul s-a produs pe strada Dragoş Vodă din municipiul Sighetu Marmaţiei. Într-o curbă, şoferul a pierdut controlul volanului, a ajuns pe sensul opus și s-a izbit frontal de un autovehicul care circula regulamentar. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul care a pierdut controlul volanului avea o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt şofer care a urcat la volan după ce a consumat alcool a fost depistat de poliţişti în Vişeu de Sus. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, avea o concentraţie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale.

Un alt pericol în trafic îl reprezintă persoanele care conduc fără să aibă permis. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani. Un tânăr de 19 ani riscă o astfel de pedeapsă, după ce a fost depistat de poliţişti în timp ce  conducea pe strada Victoriei din Borşa, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Şi un băimărean de 36 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Independenţei din Baia Mare. Pe numele amândurora poliţiştii au întocmit dosare penale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.