ACTUALIZARE | Percheziții în Maramureș: grupare specializată în trafic de persoane, destructurată

Ieri polițiștii de combatere a criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Maramureș au efectuat în Bozânta Mică două percheziţii domiciliare la o grupare specializată în trafic de persoane. 5 victime ale traficului de persoane au fost salvate.

Polițiștii de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracțională a 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 şi 56 de ani, bănuiţi de trafic de persoane. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai 2019 – mai 2020, mai multe persoane aparţinând aceleiaşi familii au constituit un grup infracţional organizat, specializat în exploatarea persoanelor vulnerabile, cu handicap psihic ori fără adăpost care nu se pot întreţine singure şi nu au resurse de subzistenţă,  prin folosirea acestora la prestarea unor munci fizice în gospodăria lor, utilizând în acest scop acte de violenţă fizică şi ameninţări, injurii, supunerea la umilinţe şi aplicarea unor tratamente degradante, înfometare, precum şi lipsirea de libertate în mod ilegal pentru a împiedica persoanele respective să părăsească ulterior locaţia membrilor grupării infracţionale.

”În fapt, membrii grupării ar fi recrutat, începând cu anul trecut, mai mulţi bărbaţi din diferite zone alte ţării pe care i-ar fi determinat să presteze diverse munci în agricultură, sub promisiunea oferirii de cazare, masă şi salarii. Ulterior, victimele ar fi fost cazate la domiciliile acestora în condiţii improprii, cu o singură masă pe zi, nu ar fi fost plătiţi pentru munca prestată în beneficiul membrilor grupării la gospodăriile proprii sau ale altor persoane şi nu li s-ar fi permis să plece, folosindu-se în acest sens de ameninţări şi acte de violenţă”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliile membrilor grupării, de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițerii de poliţie judiciară, a fost găsit sechestrat un bărbat. Acesta era încuiat sub lacăt într-o încăpere din gospodăria inculpatului încă din data de 01.06.2020, fiind răpit de către membrii grupării infracţionale.

Totodată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș au reușit să probeze activitatea infracțională a grupării cu privire la aceleași fapte săvârșite asupra altor 4 persoane.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.