Pentru Dr.Conrad Murray, găsit vinovat de omucidere involuntară în cazul MJ, coşmarul abia începe

Pentru Dr.Conrad Murray, găsit vinovat de omucidere involuntară în cazul MJ, coşmarul abia începe

Deşi a fost găsit vinovat de omucidere involuntară în cazul lui Michael Jackson şi procesul s-a încheiat, urmând a fi pronunţată condamnarea, pentru medicul Conrad Murray coşmarul pare abia la început. În afară de executarea pedepsei cu închisoarea, el trebuie să mai răspundă într-o serie de procese civile şi ar putea fi nevoit să plătească despăgubiri financiare importante familiei Jackson, pe lângă faptul că riscă şi pierderea licenţei de a practica medicina, conform unui material publicat vineri de Associated Press.

O parte dintre aceste probleme juridice au trecut în plan secundar din februarie 2010 când cardiologul Conrad Murray a fost pus oficial sub acuzare pentru omor involuntar, iar avocaţii săi au reuşit deocamdată să evite hotărârea de ridicare a licenţei de practicare a medicinei.
Acum, după pronunţarea verdictului în acest proces, celelalte procese revin în prim-plan, iar şansele ca Murray să-şi păstreze licenţa de medic sunt practic infime.
Medicul originar din Houston este acţionat în judecată de tatăl lui Michael sub acuzaţia de malpraxis, iar instanţa ar putea decide ca Murray să plătească nişte despăgubiri substanţiale familiei Jackson.
De cealaltă parte Dr. Murray continuă să lupte şi ameninţă că nu va rămâne singurul care să plătească nota acestui imens scandal. Unul dintre avocaţii săi a precizat că, în cazul în care aceste procese vor continua, judecătorul va fi invitat să pătrundă pe un teritoriu încă neexplorat al cazului, ce ar include şi posibila punere sub acuzare a altor medici pentru situaţii de malpraxis produse înainte de evenimentele care au dus la decesul lui Michael Jackson.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.