Patru sirieni, cu tot cu călăuzele lor, opriți la frontieră

Poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Sighet au depistat, în trei autoturisme conduse de trei cetățeni români, patru bărbaţi din Siria, care urmau să fie sprijiniţi de cei trei şoferi în încercarea lor de a trece ilegal graniţa în Ungaria, cu intenția de a ajunge în state din vestul Europei.

În 27 august, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Carei (structură a ITPF Sighetu Marmației) au oprit pentru control, pe comunicația Urziceni – Urziceni Pădure, trei autoturisme, toate înmatriculate în România, conduse de trei cetățeni români. În momentul în care autoturismele au fost oprite, din ele au ieșit mai mulți bărbați și au fugit spre frontieră. Persoanele în cauză au fost somate să se oprească, însă acestea au ignorat somațiile, fapt pentru care s-a tras un foc de avertisment.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea a patru bărbați, care au fost conduși, împreună cu şoferii autoturismelor, la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor. S-a stabilit faptul că cele patru persoane reţinute sunt cetățeni sirieni, cu vârste între 23 și 56 de ani, iar șoferii sunt cetățeni români şi au vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, toți trei având domiciliul în București. Totodată, s-a stabilit că românii erau călăuzele celor patru cetățeni sirieni, intenţionând să-i ajute pe aceştia să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pentru a ajunge în state din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni. De asemenea, cei trei conducători auto din București sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.