Patru români mor în fiecare ORĂ din cauza atacurilor vasculare cerebrale. România, cea mai mare mortalitate din Europa

România are cea mai mare mortalitate cauzată de atac vascular cerebral (AVC) din Europa, susţine medicul Gheorghe Iana, precizând că 4 români mor în fiecare oră din cauza unui atac vascular cerebral. Costul pentru tratarea unui pacient cu sechele grave după AVC sunt între 5.000 şi 10.000 de euro.

“România are cea mai mare mortalitate prin AVC din Europa! 4 români mor în fiecare oră din cauza AVC”, a declarat profesorul universitar doctor Gheorghe Iana la conferinţa organizată de Societatea de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din Romania (SNRIR) pe tema managementului multidisciplinar al infarctului cerebral.

Doctorul a explicat că în ultimele 9 luni s-au reaşezat bazele programului naţional prin crearea programului de atestare complementară a medicilor radiologi intervenţionişti şi au fost certificaţi 25 de specialişti în neuroradiologie intervenţională astfel că până în anul 2020 vor există 4 centre de intervenţie capabile să funcţioneze 24 de ore din 24. Specialistul a mai spus că urmează să fie acreditate 3 centre de pregătire pentru radiologii intervenţionişti care vor asigura personalul medical necesar derulării în bune condiţii al AP AVC.

Citește continuarea aici.

Sursa: Mediafax

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.