Patronii de restaurante de pe litoral au ajuns și bucătari, și chelneri, după ce angajații i-au abandonat ca să lucreze în construcții

Industria hotelieră se confruntă cu probleme legate de personal. Mulți dintre angajații din HoReCa au plecat în străinătate ori s-au reprofilat. Cea mai dificilă situație este pe litoral, unde la terase și restaurante nu mai are nici cine să gătească, nici cine să servească.

„Patronii intră în bucătărie, ca să țină locul bucătarilor sau au ajuns să servească ei la mese. Nu are cine să facă munca asta”, a afirmat la Digi24, joi, Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT.

S-a ajuns la situația asta din mai multe motive: pandemia, nesiguranța locului de muncă și lipsa școlilor în care angajații din domeniul HoReCa să poată fi specializați.

Astfel, în căutarea unui loc de muncă stabil, angajații care lucrau în restaurante și terase au plecat în străinătate sau s-au reprofilat.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.