Pasagerii vor primi compensații pentru cursa anulată Baia Mare – Londra

Zborul companiei HiSky Baia Mare-Londra, programat pentru astăzi, 18 decembrie, ora 13.00, de pe Aeroportul Internațional Maramureș, a fost anulat din cauza întârzierii obținerii autorizației necesare pentru a zbura în Marea Britanie.

Aeroportul Internațional Maramureș își cere scuze pentru neplăcerile cauzate pasagerilor care și-au achiziționat bilete pentru zborul Baia Mare – Londra și pentru cursa retur Londra – Baia Mare și sunt asigurați că se depun eforturi pentru rezolvarea situației. Pasagerii pot obține compensații de până la 400 de euro pentru acest zbor anulat după depunerea unei solicitări în acest sens la adresa: customer.service@hisky.aero.

Compania HiSky deține certificat european de zbor care îi permite să efectueze zboruri în toate țările membre ale Uniunii Europene. În cazul Marii Britanii, după ieșirea din UE este necesar un certificat de operatori din țări terțe. (TCO).

Responsabilitatea pentru această situație aparține în totalitate companiei HiSky, care și-a asumat prin contract cursele regulate către Londra, Milano și Paris.

Precizăm că zborul spre Milano, programat pentru luni, 20 decembrie, se va desfășura în condiții normale, așa cum este programat” – precizează biroul de presă al Aeroportului Internațional Maramureș.

”Imediat ce am aflat despre această situație am făcut demersuri inclusiv la Ambasada României la Londra pentru a găsi o soluție. Din păcate, pandemia a afectat toate serviciile din Marea Britanie, inclusiv pe cele care acordă autorizații de zbor.
În numele Consiliului Județean, îmi cer scuze pasagerilor care își cumpăraseră bilete pentru zborul Baia Mare – Londra și pentru cel retur Londra – Baia Mare și îi asigur că voi avea grijă ca toți să primească compensațiile care li se cuvin în urma anulării zborului. Îi rog pe toți să solicite compensații la adresa: customer.service@hisky.aero” – a comunicat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.