Parohia Romano-Catolică Sfânta Treime organizează în intervalul 15-21 august Zilele Sfântul Ștefan

Parohia Romano-Catolică Sfânta Treime organizează în intervalul 15-21 august Zilele Sfântul Ștefan, care cuprind o serie de evenimente culturale și religioase ce se vor desfășura pe parcursul unei săptămâni, menite să aducă omagiu trecutului orașului nostru, în mod deosebit fostei biserici medievale, al cărei protector a fost Sfântul Ștefan I. al Ungariei, și al cărei turn – ce s-a păstrat până azi – este un simbol prin excelență al municipiului Baia Mare.

Luni, 15 august, de la ora 19:00 va avea loc la Biserica romano-catolică Sfânta Treime va avea loc Sfânta liturghie Ridicarea la Cer a Maicii Domnului, iar de la ora 20:00 un concert de orgă susținut de Pozsár Róbert.

Marți, 16 august, începând de la ora 20:00 la Biserica romano-catolică Sfânta Treime băimărenii se pot bucura de un concert de pian susținut de de Hermann Szabolcs.

Miercuri, 17 august, începând cu ora18:00 va avea loc vernisajul expoziției de artă sacrală la Philia Oazis, iar de la ora 20:00 la biserica romano-catolică Sfânta Treime un recital artistic cu Laczkó Vass Róbert.

Joi, 18 august, de la ora 20:00 va avea loc un recital muzical-literar cu Molnár Valéria și Bajovics Milán la Biserica romano-catolică Sfânta Treime.

Vineri, 19 august, la ora 18.00 grupul de artiști Piano Quartet din Budapesta va susține un recital muzical de pian în sala festivă a Colegiului de Arte. Biletele de intrare costă 50 lei și pot fi achiziționate la secretariatul parohiei romano-catolice Sfânta Treime (Str. 1 Mai, nr. 9) de marți până în ziua concertului, între orele 9.00-13.00.

Sâmbătă, 20 august ziua este în mare parte dedicată familiilor în curtea parohiei Sfânta Treime în cadrui căreia va avea loc o prelegere a psihologului Kádár Annamária  și un moment artistic-literar cu actorul Marosán Csaba.

Începând cu ora 17:00 va avea loc sfânta liturghie de hram la capela Sfântul Ștefan, iar de la ora 20:00 concert in memoriam Czol Ernő în Piața Cetății (Țințirim).

Duminică, 21 august începând de la ora 19:00 va avea loc în Piața Cetății sfânta liturghie în cinstea Sfântului Ștefan cu pr. Pajor András din Budapesta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.