Pap Zsolt: Înverzim orașul
În ședința de ieri al Consiliului Local, a fost votat în unanimitate o modificare legată de cerințele aferente locurilor de parcare/garare din Municipiul Baia Mare. Această modificare (care printre altele vizează plantarea câte unui copac  la fiecare trei locuri de parcare de la nivelul solului, asigurarea unei suprafețe minime de spațiu verde/loc de joacă)  ceea ce vine în acord cu promisiunea pe care a făcut-o  UDMR Baia Mare de a schimba situația actuală a spațiilor de garare.
 ”În condițiile în care în viitor se vor crea mii de parcări rezidențiale și publice noi (prin reconfigurarea zonelor cu garaje), respectiv având în vedere numărul mare de centre comerciale care se deschid în orașul nostru plus dezvoltările imobiliare (blocuri și implicit curțile acestora), este foarte important ca locurile destinate parcărilor să fie bine reglementate.
 Prin această modificare ne dorim atât să schimbăm aspectul estetic al acestor zone, cât și să creștem gradul de confort pentru cei care utilizează aceste spații, nemaivorbind de impactul absolut benefic asupra mediului (reducerea supra-încălzirii solului/aerului, reducerea noxelor, a poluării fonice ș.a.m.d) fiind un pas decisiv al orașului înspre continuarea înverzirii domeniului public/privat și reprezentând o nouă viziune în domeniul ecologic.
 Spunem NU deșerturilor de asfalt și beton !
 Vom continua cu adoptarea unui regulament ce vizează folosirea parcărilor publice și rezidențiale, începerea procedurilor ce vizează parcările subterane/etajate respectiv crearea infrastructurii pentru mijloacele alternative de transport (piste biciclete 🚲, program de închiriere trotinete electrice ).
 Nu în ultimul rând țin să mulțumesc colegului consilier Pintér Zsolt, arhitectului șef al orașului respectiv domnului primar pentru parteneriatul acordat în acest demers.
Suntem pe drumul de a deveni cei “mai verzi” din țară,” – a declarat Pap Zsolt, viceprimarul orașului Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.