Pagube de 11,4 milioane de lei au produs inundațiile în Vișeu de Sus

Rafalele puternice de vânt, grindina și precipitațiile abundente căzute în județul Maramureș au provocat pagube în mai multe unități administrativ-teritoriale. Torenții de pe versanți au format șuvoaie de apă careau  transportat aluviuni  ce au colmatat si blocat secțiuni de scurgere pe cursuri de apă. Apele s-au revărsat și u inundat 16 localități. Au fost afectate de inundații 170 de gospodării și 163 de anexe gospodărești.

De asemenea, infrastructura a fost afectată, fiind distruse opt podețe, avariate alte 139 de podețe. Șuvoaiele de apă au spălat și afectat doi kilometri de drum județean, șase kilometri de drum comunal, 4,4 km de drum forestier, 177,2 km de străzi și ulițe, 240 hectare de teren arabil, 142 hectare de pășuni și fânațe, 17 hectare de livezi, obiective social economice, dar și 2,35 km de eroziune de mal.

”Am constituit echipe care s-au deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase. S-a prezentat în ședința extraordinară de astăzi a CJSU Maramureș că la Vișeu de Sus valoarea pagubelor produse este în valoare de 11,4 milioane lei, iar la Săliștea de Sus de 400.259 lei. Vom iniția proiecte de Hotărâri de Guvern pentru alocarea de fonduri în vederea refacerii și reabilitării obiectivelor afectate de inundații, respectiv pentru Primăria Băsești și Școala din Văleni care au fost afectate de incendii”, a declarat Vasile Moldovan, prefect și președinte al CJSU Maramureș.

Situația evoluției hidrometeorologice în județ este monitorizată în continuare de către dispeceratele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” și Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, dar și de comitetele locale pentru situații de urgență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.