VIDEO | Pacient cu arsuri solare de gradul II pe 40% din corp

Medicii dermatologi din cadrul Spitalului Județean de Urgență se confruntă cu un număr crescut de pacienți care apelează la serviciile lor pentru diverse probleme specifice verii.  Arsurile solare reprezintă una din cele mai grave consecințe imediate, provocate de expunerea excesivă la soare și fără a se lua măsurile necesare de protejare a pielii.

La Spitalul Județean de Urgență a ajuns și un pacient cu arsură solară de gradul II pe o suprafață mare de peste 40% din corp. Acest tip de arsură solară afectează primele două straturi de piele și cauzează bășici dureroase și pline de lichid.  Alte situații pentru care pacienții au apelat la dermatologii din cadrul Spitalului Județean au fost complicații ale înțepăturilor de căpusă și alte insecte precum țânțari, albine, păianjeni, urticarii, alergii alimentare, expunere la soare, dermatite de contact și micoze.

Specialiștii recomandă folosirea substanțelor care alungă insectele; a dușului înainte și după intrarea în bazin/piscină; folosirea doar a echipamentelor proprii (șlapi, prosoape etc.) folosirea cremelor de protecție SPF 50+ și evitarea expunerii la soare în intervalul 11.00 – 16.00 și în timpul utilizării unor medicamente fotosensibilizante.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.