”Pacea începe cu mine”, este mesajul care a făcut înconjurul lumii, azi, de Ziua Internaţională a Păcii

”Pacea începe cu mine”, este mesajul care a făcut înconjurul lumii, azi, de Ziua Internaţională a Păcii. Aniversată anual, la nivel internaţional, la data de 21 septembrie, Ziua Mondială a Păcii vizează comemorarea şi consolidarea idealurilor păcii în interiorul şi între toate naţiunile şi în rândul oamenilor. Tema aleasă pentru marcarea acestei zile în 2020 este ”Modelarea Păcii Împreună”.

Membrii a două importante organizații mondiale care militează pentru pace, ”Room Peace”și Asociația ”Il Colori per la Pace”au mobilizat un număr important de oficialități și persoane cu notorietate să transmit mesajul ”Pacea începe cu mine”, ca un ngajament în slujba păcii.

În fiecare an, de Ziua Mondială a Păcii, evenimente importante aveau loc în cadrul Colloseumului, organizate de două organizații de pace, ”Room Peace”și Asociația ”Il Colori per la Pace”. Așa cum bine vă amintiți, anul trecut, peste 5000 de desene ale copiilor din lumea întreagă au fost expuse în cadrul Colloseumului, precum și covorul lumii. În acest an, vor fi expuse doar în jur de 600 de desene,  iar din cauza acestei pandemii, nu mai au loc acele evenimente de amploare, ca în alți ani, Organizatorii s-au gândit însă, ca mesajele de pace să ajungă din întreaga lume, astfel că, oficilități și personaje importante, din întrega lume, și-au dat mână de la mână și au transmis un mesaj de pace. ”Pacea  începe cu mine”, pentru că, nu-i așa, pacea începe cu fiecare dintre noi”, spune Liliana Vârsta, vicepreședinte Asociația ”Culori pentru Pace”România.

Ziua Internațională a Păcii a fost instituită în 1981, în unanimitate, prin Rezoluţia 36/67 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, reprezentând oportunitatea comună la nivel internaţional pentru angajament în slujba păcii indiferent de orice diferenduri şi, totodată, contribuţia pentru edificarea unei culturi a păcii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.