OUG 13 a prins viață în Parlament. Sfidează o țară pentru Dragnea

Majoritatea PSD – ALDE a reușit, cu sprijinul UDMR, să adopte în Parlament modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală, în ciuda protestelor opoziției și a forurilor europene.

Cei de la putere, cu complicitatea UDMR și a unor parlamentari de la minorități, s-au folosit de pretextul că unele dintre modificări trebuiau să fie puse în acord cu decizii ale CCR și au strecurat prevederi care favorizează infractorii. Cea mai nocivă și imorală dintre prevederi vizează reducerea termenelor de prescripție a răspunderii penale, dar și îngreunarea confiscării extinse sau dezincriminarea unor infracțiuni.

„Nicio decizie a Curții Constituționale si nicio directivă a UE nu au impus scăderea termenelor de prescripție ca să scape Liviu Dragnea si alți infractori, unii dintre ei – periculoși. Este vorba de infracțiuni de corupție, de viol, de pedofilie, de trafic de arme, de trafic de droguri. Mă întreb dacă cetățenii care au votat PSD, ALDE, UDMR sunt de acord cu ceea ce a făcut această gașcă azi în Parlament? Cred că niciun român nu-și trimite reprezentantul în Parlament ca să dea legi în favoarea infractorilor. Nu am învățat nimic din recursul compensatoriu, în urma căruia, prin amendamentele PSD-ALDE-UDMR, violatori, tâlhari și criminali au fost puși în libertate. Avem datoria morală să atacăm aceste modificări la CCR. Cerem președintelui să nu valideze aceste modificări”, a declarat deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, membru în comisia juridică a Camerei Deputaților.

Odată cu scăderea termenelor de prescripție, se albește și dosarul „Bombonica” al lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Biroul comunicare

Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Foto jos: Modul în care au votat modificările la CP reprezentanții partidelor politice în Camera Deputaților.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.