ORBAN: Primarii nu au nevoie de pensii speciale, trebuie să aibă salarii decente

ORBAN: Primarii nu au nevoie de pensii speciale, trebuie să aibă salarii decente

 Candidatul PNL la Primăria Capitalei, deputatul Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că primarii nu au nevoie de pensii speciale, însă susţine creşterea salariilor acestora pentru a fi feriţi de tentaţia corupţie.

"Primarii nu au nevoie de pensii speciale, la fel cum nici parlamentarii nu au nevoie de pensii speciale. Principiul de bază în stabilirea cuantumului pensiei trebuie să fie contributivitatea", a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul PNL.
Prim-vicepreşedintele liberal a mai spus că susţine creşterea salariilor primarilor prin legea salarizării publice pentru a fi feriţi de tentaţia actelor de corupţie. "Susţin, în schimb, că primarii trebuie să aibă nişte salarii decente, care să-i ferească de tentaţia de a cădea în plasa actelor de corupţie, care să le ofere un statut care să le permită să aibă o viaţă normală. Ca atare, în legea salarizării publice vom susţine creşterea salariilor primarilor", a mai spus el.
Legea privind pensiile speciale pentru aleşii locali a fost declarată neconstituţională de către CCR, la sesizarea Guvernului. Legea se află în prezent la Camera Deputaţilor pentru a fi pusă în acord cu decizia judecătorilor de la Curte care au arătat că actul normativ discriminează între categoriile de aleşi locali, pentru că nu li se aplică tuturor, şi nu prevede sursa de finanţare.
Săptămâna trecută, comisia juridică a dat un raport favorabil pe o nouă variantă a legii, stabilind, printre altele că pensiile speciale vor fi finanţate de la bugetele locale. Deputaţii din comisie au mai stabilit că pensiile vor fi acordate pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, consilierii locali şi judeţenii fiind în continuare exceptaţi de la lege.
Plenul Camerei urmează să se pronunţe asupra legii, care va fi trimisă apoi Senatului, for decizional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.