VIDEO | Orașele Sighetu Marmației și Cavnic au primit statutul de stațiuni turistice de interes local

Orașele Sighetu Marmației și Cavnic au primit statutul de stațiuni turistice de interes local iar comuna Ocna Șugatag a fost declarată, prin Hotărâre de Guvern, stațiune turistică de interes național.

Această decizie a Guvernului va avea un impact economic pozitiv, pe termen mediu și lung, creând șansa de a atrage fonduri europene și de a dezvolta turismul în Maramureș, spune Ionel Bogdan, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș.

” În baza atestării acestor localități ca stațiuni de interes național și local, investitorii vor putea accesa finanțări europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creșterea numărului turiștilor și a veniturilor obținute din turism.  Avem nevoie de investiții pentru a dezvolta infrastructura de turism, iar banii europeni sunt cea mai bună și eficientă sursă pentru a asigura finanțarea lucrărilor de care avem mare nevoie.  De asemenea, dacă ne gândim la efectul multiplicator al turismului ȋn economie, construcții, agricultură, meșteșuguri, comerț, transporturi, constatăm că proiectele de dezvoltare a turismului ȋn localitățile atestate stațiuni turistice vor genera dezvoltare economică și creșterea calității vieții locuitorilor din acele zone. Prin proiecte concrete ca acesta, care deschid calea investițiilor, vom putea face din turism o importantă sursă de venit pentru județul nostru și pentru maramureșeni” a declarat Ionel Bogdan, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.