Opțiuni de tratament pentru strabism și beneficiile acestora

Strabismul este o afecțiune oculară în care ochii nu se aliniază corect și nu se concentrează simultan asupra aceluiași obiect. Este rezultatul unei perturbări în controlul mișcării musculare a ochilor, care poate afecta unul sau ambii ochi. Această afecțiune poate provoca devierea ochilor spre interior (strabism convergent), spre exterior (strabism divergent), în sus sau în jos.

Această deviere a ochilor poate fi permanentă sau intermitentă. Uneori, strabismul poate fi vizibil doar în anumite poziții ale ochilor sau în timpul efortului vizual. În cazuri severe, strabismul poate fi constant și vizibil în mod clar. Strabismul poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecvent la copii mici și la sugari. Se estimează că aproximativ 4% din copiii din întreaga lume sunt afectați de strabism. De asemenea, poate apărea și la adulți, fie ca o afecțiune nouă, fie ca o recurență a strabismului din copilărie.

Există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru strabism, iar alegerea depinde de tipul și severitatea strabismului, vârsta pacientului și alți factori individuali. Iată câteva opțiuni comune de tratament: ochelari de corecție, terapia vizuală, prin intervenție chirurgicală, patch-uri oculare.

Mai multe informații la Clinica Vitreum din Baia Mare, strada Progresului nr. 56, sau la telefon 0740231559.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.