OPORTUNITĂȚI: 150 de antreprenori din 3 județe au venit la al doilea eveniment de informare despre oportunitățile în cele 7 parcuri industriale

150 de antreprenori din 3 județe, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, au venit la cel de al doilea eveniment de informare despre oportunitățile de finanțare pe care Consiliul Județean Maramureș le oferă în cele 7 parcuri industriale pe care le dezvoltă în Maramureș.

55 de parcele care vor primi antreprenori în Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Mireșu Mare, Bogdan Vodă și Giulești. În luna aprilie se vor semna contractele de finanțare pentru primele patru parcuri.

Pe lângă că se pune la dispoziția antreprenorilor terenuri și toate utilitățile, Consiliul Județean Maramureș îi ajută să obțină și granturi,între 200.000 și 2,5 milioane de euro granturi și pot beneficia de granturi toți.  Acest program de susținere a antreprenorilor este posibil prin colaborarea cu ADR Nord-Vest.

Vreau să dezvoltăm economia județului Maramureș și să oferim locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni. De aceea, aceste inițiative sunt printre cele mai importante pentru mine. Vreau ca de aceste oportunități pe care le oferim în Maramureș să profite cât mai multe companii. Pentru că, un mediu de afaceri susținut de administrație înseamnă mai multe locuri de muncă și un nivel de trai mai ridicat!

Avem deja oameni de afaceri maramureșeni care sunt interesați să se dezvolte în parcurile de la Șomcuta Mare și Baia Sprie. Avem antreprenori din județele vecine, interesați să se dezvolte la noi. Avem un prim mare investitor străin pe care îl anunțăm în luna mai! Echipa Consiliului Județean va sprijini, în fiecare etapă, antreprenorii care se alătură acestei oportunități.
Avem nevoie, însă, și de forță de muncă calificată. În acest moment, putem acoperi parțial această nevoie, dar trebuie să ne gândim și la viitor. Am prezentat ieri un alt proiect, pe care îl dezvoltăm în Baia Sprie, Campusul pentru învățământul dual, care rezolvă această problemă.
În valoare de 28 de milioane de euro, proiectul se află deja în licitație publică, iar în această vară vom da startul construcției! Va fi cel mai mare campus din regiunea de Nord-Vest. Pe lângă unitatea educațională, va fi dotat cu laboratoare moderne, cantină, terenuri de sport, bazin de înot, zonă verde pentru recreere și 6 unități de cazare.
Consiliul Județean Maramureș construiește acest campus, dar trebuie să înțelegem toți, de la administrațiile publice locale, unitățile educaționale și până la companii, că va trebui să colaborăm. Să facem un consorțiu și să sprijinim acest demers. Practic, aici vom putea să calificăm forța de muncă de care avem nevoie!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.