Operațiune de amploare pentru destructurarea unei grupări de traficanți de droguri

Poliţia Română, alături de poliţiile din Brazilia, Belgia, Olanda, Portugalia, Spania, Ucraina şi Dubai, sub coordonarea EUROPOL, a participat la o amplă acţiune pentru destructurarea unei grupări bănuite de trafic de droguri.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog împreună cu cei ai Serviciului Porturi Maritime Constanţa au participat, începând cu luna aprilie 2020, alături de Poliţia Federală din Brazilia, Poliţia Federală din Belgia, Poliţia Olandeză, Poliţia Judiciară din Portugalia, Poliţia Naţională din Spania, Poliţia Ucraineană şi Poliţia din Dubai, sub coordonarea EUROPOL, la o amplă acţiune care a vizat o grupare formată din cetăţeni străini, bănuiţi de trafic de droguri, prin intermediul unor transporturi containerizate din Brazilia către Europa.

Gruparea ar fi dezvoltat companii de transport şi pe teritoriul României, ar fi folosit ca marfă legală (de acoperire) transporturi de cărbune, având ca origine Brazilia şi ca destinaţie mai multe porturi din Europa, printre care şi Portul Constanţa.

Un astfel de transport a fost descoperit în luna aprilie 2020, când mai multe containere de acest fel au fost identificate pe teritoriul României, rezultatele controalelor fiind însă negative.

Pe baza schimbului de date, au rezultat indicii că această grupare ar avea conexiuni în Belgia, unde au fost efectuate mai multe capturi şi arestări, până în prezent.

În perioada finală a operaţiunii, au fost desfăşurate acţiuni poliţieneşti operative, inclusiv pe teritoriul României, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane.

Schimbul de date operative s-a realizat prin intermediul Biroului de Legătură al României la Europol.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.