Onceşti: Incendiu la un adăpost de animale

Onceşti: Incendiu la un adăpost de animale

Sâmbătă, în jurul orei 14.30, două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei au intervenit la un incendiu semnalat la un adăpost de animale din localitatea Onceşti. Au acoperişul din lemn, pe o suprafaţă de circa 100 de metri pătraţi, tavanul din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţişi circa 500 de kilograme de fân. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la un cablu electric defect.

Tot sâmbătă, în jurul orei18.40, un echipaj al Gărzii de Intervenţie Borşa a intervenit la transportul unui bolnav din oraş, din locuinţa acestuia până la ambulanţă. Un alt echipaj al Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a intervenit vineri, 23.11,  în jurul orei 16.20, la o explozie semnalată într-o locuinţă dintr-un bloc situat pe strada Microraion Vest din oraşul Baia Sprie. În urma exploziei, proprietarul apartamentului a suferit arsuri pe membre şi faţă. El a fost transportat de către un echipaj S.M.U.R.D. la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Explozia a avut loc, probabil, din cauza alimentării defectuoase a unei instalaţii de încălzire pe gaz.

Pompierii au fost solicitaţi şi ei, pe parcursul sfârşitului de săptămână, la un număr de 5 intervenţii. Au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul populaţiei afectate de secetă. Astfel, un echipaj de la Punctul de lucru Şomcuta Mare a acţionat la alimentarea cu circa 9.000 de litri de apă menajeră a două gospodării din localitatea Vălenii Şomcutei, iar un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a efectuat alimentarea cu circa 9.000 de litri de apă menajeră a două gospodării situate pe strada Alunului, respectiv Aurel Vlaicu din municipiu.

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 31 de intervenţii în acest week-end. Din total, cele mai multe- 26, au fost acţiunile la care au luat parte medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 12 au fost la diverse afecţiuni medicale, 7- la traumatisme, câte 3- la accidente rutiere şi transport interclinic, respectiv 1- la intoxicaţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.