Oferta locurile de muncă destinate șomerilor maramureșeni este în ușoară creștere

În această perioadă, oferta locurile de muncă destinate șomerilor maramureșeni este în ușoară creștere, respectiv de la 140 de locuri vacante în perioada anterioară, numărul locurilor disponibile a crescut la 231. Înurma unei analize realizate de angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, a crescut mai mult oferta din domeniile construcții, curierat chiar și transporturi.

Șomerii aflați în căutarea unui loc de muncă pot depune în continuare solicitările prin poșta electronică, până în data de 15 iunie. Legea 59/2020 vine în sprijinul șomerilor care beneficiază de șomajul clasic, conform Legii 76. Perioada de acordare a indemnizației de șomaj se prelungește cu trei luni pentru trei categorii de șomeri care sunt activi.

”Vorbim despre șomerii care solicită indemizație pentru șomaj, cei care-și depun dosarul pentru șomaj în perioada 22 mai- 31 a XII-a, 2020. A doua categorie care este facilitată de această lege sunt șomerii care sunt în plata la data de 22 mai, vor lua în plus cu trei luni această indemnizație. A treia categorie de șomeri facilitați de acest cadru legislativ, sunt cei a căror indemnizație le-a fost suspendată, li se reia indemnizația de șomaj și se prelungește cu trei luni”, specifică Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

Noua Ordonanță care vine în spirjinul șomerilor în această perioadă este Ordonanța 70 din 14 mai/2020, care se adresează șomerilor care trebuiau să se prezinte lunar la viză. Această viză lunară   se suspendă până în data de 31 mai, 2020

”Începând cu 1 iunie, vom reveni cu noi precizări în ceea ce privește prezentarea lor la sediul agenției pentru vizarea carnetului de șomaj”, precizează Ștefania Donca. .

În ceea ce privește acordarea șomajului tehnic, acesta s-a prelungit până la 1 iunie, 2020, cu posibilitatea menținerii unor măsuri în domeniile în care vor rămâne în vigoare anumite restricții în ceea ce privește desfășurarea anumitor activități economice. Ordonanța 70/2020 face referire și la zilele libere plătite pentru unul dintre părinți, în care se stipulează că zilele libere pot fi plătite până la încheierea cursurilor școlare, 2019-2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.