Ocna Şugatag: Cabine de vot suplimentate pentru referendumul din 29 iulie, la Ocna Şugatag

Ocna Şugatag: Cabine de vot suplimentate pentru referendumul din 29 iulie, la Ocna Şugatag

La videoconferinţa de astăzi, 17 iulie, a conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor cu prefecţii, subprefecţii şi comisiei judeţene tehnice, s-a analizat respectarea programului calendaristic la referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României.
Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a precizat că resursele financiare sunt asigurate de către Ministerul Finanţelor. Acesta a solicitat asigurarea funcţionării generatorului de energie electrică la birourile de circumscripţie judeţene şi respectarea hotărârilor Biroului Electoral Central, respectiv a menţionat că, în perioada următoare, se va proceda la distribuirea în judeţe a materialelor electorale (buletine de vot, ştampile de control şi timbre autocolante). De asemenea, a atras atenţia ca preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare să nu plece în ajunul zilei alegerilor cu ştampila de control acasă.
Tragerea la sorţi a preşedinţilor birourilor secţiilor de votare are loc în data de 19 iulie 
Prefectul Sorin Rednic a spus: "Maramureşul este în grafic cu privire la respectarea programului calendaristic la referendum. În staţiunea balneoclimaterică Ocna Şugatag sunt două zone turistice: una în zona Băilor Vechi, iar o alta în zona ştrandului. Am fost astăzi în localitate şi am avut discuţii, cu primarul Mihai Ivaszuk, referitoare la  înfiinţarea unei secţii suplimentare în comună. Am luat în considerare prezenţa unui număr mai mare de turişti în ziua desfăşuării procesului electoral şi am dispus măsurile necesare pentru suplimentarea cabinelor de vot, respectiv a buletinelor de vot pentru a asigura şi permite alegătorilor cu drept de vot să îşi exprime opţiunile electorale în cele mai bune condiţii".
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai cerut trimiterea în teritoriu, la primării, a unor adrese în care să fie solicitată instalarea, în zonele turistice, de indicatoare spre secţiile de votare; respectarea de către preşedinţii birourilor secţiilor de votare a hotărârilor Biroului Electoral Central. Structurile din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor care vor asigura paza secţiilor de votare vor fi instruiţi să reamintească preşedinţilor birourilor secţiilor de votare să nu plece acasă cu ştampila de control în data de 28 iulie. Staţia de calcul amenajată în cadrul biroului electoral de circumscripţie judeţeană cu sprijinul Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale şi a Direcţiei Judeţene de Statistică va deveni operaţională în data de 19 iulie. Tragerea la sorţi a preşedinţilor birourilor secţiilor de votare va avea loc în data de 19 iulie a.c., iar instruirea acestora în zilele de 25 şi 25 iulie în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.