Oana Oșanu, AJOFM Maramureș: Plata subvențiilor restante către agenții economici din Maramureș

Guvernul României a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat (BAS), al ANOFM  și implicit al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș. Astfel, angajatorii  din județul Maramureș care au încheiat convenții în anul trecut, vor primi sumele restante pentru subvențiile  acordate la angajarea diferitelor categorii de șomeri.

La data de 18 ianuarie 2024 toate sumele restante  au fost direcționate către conturile angajatorilor, aferente convențiilor încheiate cu agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă pe parcursul anului trecut.

Totodată, în urma aprobării noului buget din 9 ianuarie 2024, până la începutul lunii iunie 2024 se vor încheia solicitările privind subvenționarea locului de muncă depuse de către angajatori în perioada ianuarie-decembrie 2023.

A.J.O.F.M. Maramureș a încheiat convenții pentru subvenționarea locului de muncă pentru  pentru aproximativ 1.300 persoane iar suma alocată de către Guvernul României  este  de 22.286.250 lei.

,,Conform anexei la buget care este aprobată de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, angajatorilor li se vor achita plățile restante lunar, pentru toate solicitările eligibile depuse de către aceștia. Astfel toate solicitările de subvenționarea a locurilor de muncă conform Legii 76/2022 (art. 80, respectiv 85), vor fi bugetate și vor intra în plată începând cu acestă lună.

 Subvenționarea tuturor cererilor din 2023 înseamnă un efort financiar de peste 22 milioane lei. Aceste sume sunt destinate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă cu vârsta de peste 45 de ani, a tinerilor NEETS (16-29 de ani),  a persoanelor cu handicap, a absolvenților, a persoanelor care sunt unici întreținători de familie, a șomerilor de lungă durată.

De asemenea  A.J.O.F.M. Maramureș continuă cu procesarea  cererilor  angajatorilor depuse în acest an până în prezent,” a declarat Oana Oșanu, director AJOFM Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.