O zi cu 31 de fapte ilegale constatate la frontieră

Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat ieri formalităţile de control 90.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 29.400 mijloace de transport (dintre care 10.800 automarfare). Pe sensul de intrare au fost 39.100 de persoane.

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria – 39.200 de persoane şi frontiera aeriană – aproximativ 25.500 de persoane.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care le recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 31 de fapte ilegale (15 infracţiuni şi 16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 380.200 lei;
  • valoarea amenzilor aplicate se ridică la peste 9.300 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.