O substanţă din uleiul de peşte, o posibilă soluţie contra leucemiei

O substanţă din uleiul de peşte, o posibilă soluţie contra leucemiei
O substanţă obţinută din uleiul de peşte are capacitatea de a bloca celulele suşă care declanşează leucemia şi ar putea sta la baza unui tratament eficient contra acestei maladii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Pennsylvania State University.
În cadrul acestui studiu, şoarecii injectaţi cu celule suşă care declanşează leucemia au fost trataţi cu acea substanţă obţinută din uleiul de peşte. Vindecarea lor a fost completă, iar boala nu a mai revenit, relatează dailymail.co.uk
Compusul – denumit delta-12-protaglandin J3 sau D12-PGJ3 – a identificat şi a distrus celulele suşă care declanşează leucemia mieloidă cronică (CML)
Substanţa este fabricată pe baza acizilor graşi omega-3 din carnea de peşte şi uleiul de peşte
Savanţii de la universitatea americană, al căror studiu a fost publicat în revista Blood, au precizat faptul că acel compus distruge celulele suşă declanşatoare de leucemie care se găsesc în splina şi în măduva osoasă a şoarecilor.
Substanţa activează o genă, aflată în structura acelor celule suşă, care programează celulele să se autodistrugă.
Distrugerea celulelor suşă în cazul pacienţilor suferind de leucemie – un tip de cancer al celulelor albe – este un proces important, întrucât celulele suşă au capacitatea de a se multiplica şi de a produce şi mai multe celule canceroase, dar şi alte celule suşă.
Testele au arătat că şoarecii injectaţi au beneficiat de o vindecare completă. Numărul celulelor albe s-a menţinut la cote considerate normale, iar splina lor a revenit la dimensiunile obişnuite. Boala nu a mai revenit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.