O nouă terapie pentru ameliorarea simptomelor rinitei alergice şi ale urticariei

O nouă terapie pentru ameliorarea simptomelor rinitei alergice şi ale urticariei
O nouă terapie a fost lansată în România pentru ameliorarea simptomelor asociate cu rinita alergică sau cu urticaria, două afecţiuni foarte răspândite la nivelul populaţiei.
Noul medicament are ca substanţă activă desloratadina şi poate fi administrat în tratamentul rinitei alergice şi al urticariei, se arată într-un comunicat de presă al Grupului Actavis remis luni. 
Prin acţiunea ei amplă asupra diverselor simptome şi datorită excelentului său profil de siguranţă, desloratadina ocupă un loc important în rândul opţiunilor farmacologice disponibile pentru tratamentul rinitei alergice şi al urticariei. 
În mod particular, acţiunea prelungită pe durata a 24 ore şi controlul eficient al simptomelor matinale transformă desloratadina într-un instrument valoros pentru ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor cu rinită alergică sau urticarie. 
Noul produs generic asigură accesul larg al populaţiei la medicaţia indicată în aceste afecţiuni, fiind compensat 50% de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. 
Rinita alergică apare ca răspuns la expunerea la alergeni sezonieri, reprezentaţi mai ales de polenuri diverse, dar poate fi determinată şi de contactul cu alergeni prezenţi pe durata întregului an (acarieni din praful de casă, gândaci, mucegaiuri, alergeni diverşi de origine animală). 
Boala afectează o jumătate de miliard de indivizi la nivel mondial şi 20-40% din populaţia Europei, unul din cinci europeni suferind de o formă severă a acesteia. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.