O navă de agrement s-a scufundat în fluviul Volga: Cinci morţi şi peste 100 de dispăruţi

O navă de agrement s-a scufundat în fluviul Volga: Cinci morţi şi peste 100 de dispăruţi
Cel puţin cinci persoane au murit şi alte 101 sunt date dispărute după ce nava de agrement Bulgaria s-a scufundat în fluviul Volga, a anunţat, luni, directorul centrului regional pentru situaţii de urgenţă, Igor Panshin.
Cele cinci victime – patru femei şi o fetiţă – au fost găsite pe puntea navei, în cursul operaţiunilor de salvare desfăşurate în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit 

"Nava turistică este răsturnată de pe o parte pe alta de curenţii din Volga, iar combustibilul se scurge din rezervoare", împiedicând acţiunile de salvare, a spus el.
Panshin a declarat însă că scafandrii au reuşit să facă opt scufundări în cursul nopţii, principala lor prioritate fiind sala de muzică a navei, unde se aflau mulţi copii în momentul producerii accidentului.
Referindu-se la posibilele cauze ale accidentului, el a afirmat că, potrivit relatărilor martorilor oculari, nava a încercat să schimbe direcţia, înclinându-se puternic pe partea dreaptă, moment în care a fost lovită de valuri, care au inundat puntea. "Nava a mai plutit încă opt minute", a spus Panshin.
Nava Bulgaria avea la bord 185 de persoane, dintre care 79 au fost salvate. Conform informaţiilor preliminare, şase pasageri călătoreau fără bilet, în condiţiile în care nava avea autorizaţie să transporte numai 120 de persoane.
Zona de căutare a supravieţuitorilor a fost extinsă de la 20 la 25 de kilometri în aval pe Volga.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.