O lege inițiată de deputatul PNL Călin Bota și colegii lui vine în sprijinul maramureșenilor

Legea inițiată de deputatul PNL Călin Bota alături de colegii lui deputatul Florin-Alexandru Alexe și senatorul Cristian Nicolescu Țâgârlaș, vine în sprijinul maramureșenilor care trăiesc în zone poluate, a trecut de votul Senatului.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, respectiv în localităţile Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului, Cavnic, Băiuț şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Mulțumesc senatorilor care au înțeles importanța adoptării acestei legi pentru locuitorii din Maramureș afectați de poluare vreme de zeci de ani și care merită sprijin din partea noastră. Îmi doresc ca legea să fie adoptată cât mai repede și în Camera Deputaților, pentru a intra în vigoare, în beneficiul maramureșenilor”, a declarat Călin Bota.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.