VIDEO | O delegație a Consiliului Județean a fost invitată la sediul Guvernului din Luxemburg

Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel s-a întâlnit miercuri, la sediul Guvernului din Luxemburg, cu o delegație a Consiliului Județean, care i-a adus în dar un simbol al plaiurilor maramureșene, respectiv un tablou sculptat al voievodului Bogdan I.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Ioan Dăncuș, a subliniat că acest cadou oferit premierului are o semnificație aparte, având în vedere că oficialul susține că are origini îndepărtate românești, tocmai din zona unde a descălecat voievodul. Sculptura este o operă a artistului Adrian Bledea.

Lucrarea de artă a fost înmânată de vicepreședintele Doru Ioan Dăncuș, prefectul Vasile Moldovan, ambasadorul României la Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, împreună cu consilierii județeni și aparatul de specialitate prezent la eveniment. Fostul mare fotbalist Gică Popescu, actual consilier onorific al premierului României, împreună cu secretarul de stat Adrian Mlădinoiu, a înmânat premierului o minge de fotbal și un tricou al Barcelonei, cu autograf, ca un semn precursor al Campionatului European de Fotbal 2020, care se va desfășura și în România. Premierul Marelui Ducat de Luxemburg s-a arătat extrem de surprins de gestul delegației maramureșene, care i-a amintit de originile sale îndepărtate și, într-un gest de curtoazie mai rar întâlnit, a oferit tuturor celor prezenți un scurt tur al sediului guvernului, invitându-i chiar și biroul său, unde era în plină pregătire o ședință a miniștrilor din cabinetul luxemburghez.

În partea a doua a zilei, delegații maramureșeni au vizitat Ambasada României la Luxemburg, unde s-au întâlnit la secția consulară și cu câțiva români din diaspora, cu care vicepreședințele CJ Maramureș, Doru Ioan Dăncuș, și prefectul Vasile Moldovan au schimbat câteva impresii despre viața din Marele Ducat. Delegații maramureșeni au încheiat seara cu un meci de fotbal care a avut loc pe stadionul „Camille Polffer”, sub egida „Let’s play for Europe”, la care au participat reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în Marele Ducat de Luxemburg. Aceștia au  jucat împreună cu echipa maramureşenilor prezenţi la eveniment, cu scopul de a promova România ca destinaţie turistică în cadrul Campionatului European de Fotbal 2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.