O altfel de acțiune a polițiștilor rutieri

Astăzi, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș, împreună cu cei de la Compartimentul Prevenire și Relații Publice au desfășurat o altfel de acțiune în trafic. Conducătorii auto care au ieșit din Baia Mare pe rutele spre Șomcuta Mare și Hideaga au fost opriți de polițiști pentru a fi ”amendați” cu o cafea sau un ceai cald.

La vreme geroasă și la drumuri lungi e nevoie de ceva cald și de vigilență la volan. Șoferii au fost plăcut surprinși de gestul polițiștilor, le-au împărtășit experiențe similare din drumurile lor internaționale și au promis că vor respecta regulile de circulație pentru a avea o călătorie în siguranță.

Oamenii legii reamintesc unele sfaturi pentru șoferi:

  • Dacă circulați în condiții de precipitații sau ceață, când vizibilitatea este redusă, polițiștii vă sfătuiesc să conduceți cu prudență, să reduceți viteza de deplasareși să evitați manevrele riscante.
  • Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drum și a celor de ceață, în condiții de ceață densă.
  • Dacă aveți un drum mai lung, asigurați-vă perioade de odihnă, asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca, în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului.
  • De asemenea, pietonilor li se recomandă să evite să circule pe partea carosabilă și să folosească pentru traversare  numai trecerile pentru pietoni marcate și semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Polițiștii rutieri și cei de prevenire le doresc tuturor participanților la trafic călătorie plăcută, sărbători în siguranță și o iarnă ca-n povești!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.