VIDEO | Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19, în scădere în ultimele 24 de ore

Cazurile de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 sunt în scădere în țara noastră. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 238 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 269.183 de teste.

Datele centralizate la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș arată că sunt 15 locații de carantinare. În izolare la domiciliu sunt 155 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 476 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

În Monitorul Oficial al României nr.377/2020 a fost publicată Ordonanța Militară nr.11 prin care se prelungește suspendarea zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania spre România, pentru toate aeroporturile din România, începând din 12 mai până la data de 14 mai inclusiv. Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Cetățenii sunt rugați să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800.800.358. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.