Numărul femeilor care au fost victime ale violenţei domestice a crescut în 2021

Numărul femeilor care au fost victime ale violenţei domestice a crescut cu 10% în 2021, conform celor mai recente date ale Poliţiei Române.

Astfel, în 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, World Vision România a demarat, în parteneriat cu Alka Group şi Poliţia Română, campania „Poate te place”, o campanie de informare, educare şi prevenţie privind violenţa împotriva femeilor.

În jur de 65% dintre victimele violenţei domestice sunt femei şi 17% sunt minori, conform datelor pentru 2021 ale Poliţiei Române.

Din păcate, însă, nu toate agresiunile ajung să fie reclamate. Conform Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, 32% dintre românce au fost victimele hărţuirii sexuale, iar 30% au suferit violenţă fizică şi/sau sexuală de la vârsta de 15 ani şi doar 23% au raportat poliţiei cel mai grav incident. Un sondaj desfăşurat de World Vision România în 2020 pe un eşantion de 1600 de respondenţi arată că aproximativ 80% dintre copiii abuzaţi sexual sunt fete.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.