Noul termen pentru depunerea ofertelor pentru selecţia managementului privat la companii de stat este 20 ianuarie

Noul termen pentru depunerea ofertelor pentru selecţia managementului privat la companii de stat este 20 ianuarie
Noul termen pentru depunerea ofertelor pentru selecţia managementului privat în companii de stat este 20 ianuarie.
La finalul anului trecut, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a modificat calendarul procedurii de atribuire şi unele dintre criteriile de calificare în proiectul de introducere a managementului profesionist în companiile cu capital majoritar de stat.
Decizia de modificare a fost luată în urma unei analize a problematicilor ridicate de mai multe companii de recrutare specializate, pentru a permite participarea cât mai multor companii experimentate din acest domeniu. 
Astfel, MECMA, asistat de Pedersen & Partners şi subcontractorii săi, Roland Berger şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), a eliminat criteriul privind media cifrei de afaceri de minim 10 milioane euro pe ultimii trei ani, solicitat a fi îndeplinit de fiecare companie dintr-o asociere. 
Conform noilor criterii, o asociere de firme de executive search trebuie să aibă o medie totală a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani de minim 40 milioane euro, indiferent de cifra de afaceri a fiecărui asociat. 
‘Prin diminuarea acestor restricţii, MECMA urmăreşte atragerea şi motivarea celor mai mari firme de executive search la nivel mondial, precum şi a companiilor de executive search cu prezenţă regională şi cu expertiză deosebită în evaluarea şi recrutarea de manageri de top în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est şi în România, pentru a participa la procedurile organizate’, a precizat MECMA. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.