Noul "medicament-minune" în lupta contra cancerului

Noul "medicament-minune" în lupta contra cancerului
Exerciţiile fizice reprezintă noul "medicament-minune" folosit în lupta contra cancerului, această soluţie având totodată capacitatea de a diminua riscul de revenire a maladiei, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie.
Pacientele suferind de cancer mamar care fac exerciţii fizice timp de 150 de minute în cursul unei săptămâni beneficiază de o reducere cu 40% a riscului de deces şi a riscului de reapariţie a bolii, în comparaţie cu pacientele care fac sport mai puţin de o oră pe săptămână, informează mirror.co.uk.

Macmillian Cancer Support, fundaţia de caritate care a comandat acest studiu, sprijină recomandările emise de Departamentul pentru Sănătate din Marea Britanie, care îi îndeamnă pe toţi supravieţuitorii din lupta cu cancerul să facă 150 de minute de exerciţii fizice de intensitate moderată în fiecare săptămână.
În mod îngrijorător însă, doar 40% dintre medicii şi asistentele medicale din serviciile de oncologie sunt la curent cu aceste recomandări şi peste 50% dintre ei nu le vorbesc pacienţilor despre beneficiile aduse de practicarea exerciţiilor fizice.
Practicarea exerciţiilor fizice în timpul tratamentului contra cancerului are efecte pozitive asupra stării de dispoziţie şi, după efectuarea lor, se diminuează efectele secundare precum anxietatea, depresia, oboseala, tulburările de mobilitate şi schimbările în greutate.
Reprezentanţii fundaţiei britanice Macmillian Cancer Support estimează că aproximativ 1,6 milioane depersoane din cei două milioane de supravieţuitori care au învins cancerul nu au aflat că trebuie să facă sporttimp de 150 de minute săptămânal pentru a reduce riscul de reapariţie a bolii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.