”Nord Literar” în dialog cu studenții interesați de jurnalismul cultural

Luni, 11 decembrie, s-a derulat prima activitate din cadrul parteneriatului pe care Revista de Cultură ”Nord Literar” l-a semnat cu Facultatea de Litere, domeniul Științele Comunicării, specializările Jurnalism și Comunicare și Relații Publice din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Este vorba de un workshop organizat de lector univ. dr. Melinda Achim și lector univ. dr. Iulia Bancoș, având ca tematică jurnalismul cultural.

Întâlnirea, desfășurată în Sala de Conferințe a Bibliotecii Facultății de Litere din Baia Mare, la care au participat studenții din anii I, II și III de la specializarea Jurnalism, a vizat teme precum:

* Care au fost marii cronicari români la începuturi?

* Profilul jurnalistului de cultură;

* Istoric, cronicari și tipuri de cronică în Revista de Cultură ”Nord Literar”;

* Elemente de stilistică a cronicii culturale;

* Genuri culturale în media digitală.

Managerul Revistei de Cultură ”Nord Literar”, Dana Buzura-Gagniuc le-a prezentat provocările cărora trebuie să le facă față jurnalismul cultural în contemporaneitate, precum și elementele obligatorii de care trebuie să se țină cont în realizarea cronicilor culturale. De asemenea, s-a prezentat un scurt istoric al instituției și s-au amintit evenimentele importante pe care revista le-a organizat în ultimul an. S-a vorbit despre strategia de promovare a revistei și despre acțiunile propuse pentru lărgirea nișei de adresabilitate din perspectiva publicului cititor.

Studenții au avut prilejul să răsfoiască revista, să afle detalii despre rubricile și despre autorii care semnează în paginile acesteia. S-au prezentat și suplimentele sub formă de carte pe care Revista de Cultură ”Nord Literar” le-a realizat, s-au prezentat detalii despre dezbaterile care s-au provocat în ultima perioadă în paginile publicației și s-au oferit detalii despre primul târg de carte organizat în Baia Mare cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea revistei. Viitorii jurnaliști s-au arătat interesați de activitatea instituției, de conținutul publicației, de felul în care se realizează o cronică literară, de pașii care trebuie urmați pentru a publica într-o revistă culturală.

Activitatea de azi se circumscrie programului ”Adolescența și excelența” promovat de Revista de Cultură ”Nord Literar”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.