VIDEO | Noaptea muzeelor 2021 are loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național

Noptea muzeelor 2021 are loc sâmbătă 12 iunie la nivel național și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online. Și muzeele din Maramureș vor avea porțile deschise publicului, până seara tarziu, cu intrare gratuită după orele 18:00.

Activitățile din noaptea muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee și case memoriale galerii de artă institute culturale saloane și studiouri creative castele palate cetăți mori teatre universități cinematografe biblioteci memoriale ale terorii comuniste atenee opera filarmonici lăcașe de cult sau case ale experimentelor. Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramuureș  a pregătit o serie de surprize vizitatorilor pentru noaptea Muzeelor.

S-a amânat acest eveniment, nopatea Muzeelor, 2021, de către Rețeaua națională a Muzeelor, tocmai pentru că se aștepta această relaxare. Muzeul nostru organizează și în acest an Noaptea Muzeeor și oferim turiștilor posibilitatea să ne viziteze atât la Muzeul Satului, cât și în clădirea pavilionară. Muzeul Satului va fi cu intrare gratuită special pentru acest moment, începând cu ora 18:00 până la ora 20:00. Vom oferi momente artistice oferite de Palatul Copiilor și câteva ateliere deosebite pe care publicul le poate vedea. În clădirea pavilionară avem și expoziții temporare”, spune Monica Mare,  directorul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Nu vor lipsi nici momentele artitisce.

Am pregătit și momente speciale, la ora 19:00, în fața clădirii pavilionare va avea loc un moment artistic, susținut de Palatul Copiilor Baia Mare. La ora 21:00, un alt moment muzical susținut de Cvartetul Maramuzic, coorodnat de profesoara Carmen Augustin”, precizează Monica Mare, directorul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.