Noi tendințe în stilul de viață post-pandemie

Perioada de izolare din 2020 a adus omenirea într-o nouă dimensiune a existenței, mult mai profundă, în care  stilul de viață și preocupările s-au schimbat esențial. Societatea se îndreaptă acum spre alte valori, iar tendințele dominante au legătură cu abordarea unei alimentații care susține imunitatea, cu sustenabilitatea  și apropierea de natură.

Sportul ca o componentă esențială pentru o viață sănătoasă

Dacă înainte sportul nu era pentru toată lumea, acum marea majoritate a oamenilor se îndreaptă tot mai mult către mișcare. Limitarea activității fizice din anul anterior a creat un sentiment de conștientizare a importanței sportului. Evident, și preocuparea pentru echipamentul adecvat a crescut, iar brandurile sportive au variante pentru toate nevoile și gusturile. La New Balance, de exemplu, există variante de pantofi sport potriviți pentru orice activitate fizică în confort deplin.

Abordarea simplității alimentare

Simplitatea alimentară are legătură și cu un aport crescut de substanțe nutritive. Oamenii aleg cât mai mult rețete simple, cu ingrediente, pe cât posibil, în stare pură, neprocesate. Predilecția către vegetarianism s-a accentuat. Fructe, legume, plante sunt preferate în locul cărnurilor. Această abordare simplistă are legătură și cu economia de timp în prepararea rețetelor. Oamenii vor cât mai mult timp pentru ei înșiși și pentru a-l petrece cu cei apropiați.

Sustenabilitate în modă și nu numai

Tendința eco-friendly este dominantă, mai ales în modă. Marile branduri au început să folosească din ce în ce mai mult fibre naturale, organice, materiale reciclate, în colecțiile actuale, indiferent că vorbim despre rochii de damă, tricouri, accesorii sau de piese pentru bărbați – cămăși, pantaloni, sacouri. În oferta Fashion Days pentru pantaloni scurti de barbati, de exemplu, vei găsi și astfel de modele. Acest lucru se întâmplă și pe zona de deco, unde piese de mobilier sau decorațiuni sunt realizate din materiale reciclate.

Creșterea consumului de suplimente pentru imunitate

Menținerea unui sistem imunitar puternic a devenit principala preocupare a fiecăruia dintre noi, în această perioadă. Oamenii au început să consume cât mai multe suplimente alimentare și vitamine care promit întărirea sistemului imunitar. Acest lucru a dus la o creștere a vânzărilor firmelor producătoare din acest domeniu.

Petrecerea timpului în natură

După o perioadă în care am stat foarte mult în case, oamenii aleg să petreacă acum cât mai mult timp afară. Activitățile sportive s-au mutat din sală, afară, mesele se iau la terase sau la pădure, la picnic, copii se joacă în parcuri mai mult decât în interior, reuniunile au loc tot în aer liber. Oamenii au înțeles cât de important este să petreci timp în aer liber, la lumina zilei, atât pentru psihic, cât și pentru starea fizică de sănătate.

Toată această perioadă de izolare a adus și lucruri bune în viața oamenilor, prin conștientizare și schimbarea priorităților de viață.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.