VIDEO | Noi reguli de participare la nunți, botezuri și înmormântări

Ministerul de Interne a propus ca, după 15 mai, când va fi instaurată starea de alertă pentru COVID-19, la ceremoniile religioase precum botezuri, cununii și înmormântări să participe maxim 16 persoane cu respectarea regulilor de distanțare socială.

„Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat cum ar fi botezurile, cununiile sau înmormântările, au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane -maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”, arată documentul emis de MAI, cu măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului, propuse pentru a intra în vigoare începând cu starea de alertă, din data de 15 mai 2020.

De asemenea, tot în măsurile propuse sâmbătă de Ministerul Afacerilor Interne se precizează şi că deplasarea în afara localităţii este permisă pentru ”îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie” sau în cazul unui deces în familie, dar şi pentru “participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”.

Altfel spus, putem să ieşim din localitatea de domiciliu pentru a merge la o nuntă, la un botez sau la o ceremonie funerară. Asta, însă, doar din 15 mai şi doar dacă aceste propuneri vor fi aprobate.

Iar dacă, înainte de o astfel de ceremonie importantă, vrem să ne tundem, să ne coafăm sau să mergem la cosmeticiană, autorităţile au anunţat tot sâmbătă şi o serie de reguli privind frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare – şi acestea urmând să fie aplicate tot din 15 mai.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.