VIDEO | Noi lucrări de reabilitare în Cavnic

Încă trei blocuri de locuințe intră în proces de reabilitare termică în Cavnic. După ce lucrările la primul bloc au fost finalizate anul trecut, tot mai mulți cetățeni își doresc acum să beneficieze de acest proiect.

6 asociații de locatari din Cavnic îndeplinesc azi condițiile să intre în programul de reabilitare a blocurilor. Primarul Vladimir Petruț spune că în cel mult o lună va da startul lucrărilor de reabilitare a încă trei blocuri.

”Încă din anul 2016 îmi doresc ca toate cele 31 de blocuri din localitate să fie modernizate și reabilitate, lucru pe care trebuie să și-l dorească și asociațiile de locatari. Deja au fost făcuți pași importanți în acest sens, am început  să constituim asociații de proprietari pentru că prima dată nu am avut. În anul 2018 am reabilitat primul bloc de locuințe, iar anul acesta avem trei blocuri care îndeplinesc condițiile pentru a fi modernizate și în acest moment suntem deja în procedura de licitație publică la primărie și dacă totul va fi ok, noi sperăm ca anul acesta vom reabilita două sau trei blocuri, în funcție de timp și de cum vor decurge procedurile de achiziție publică”, declară Vladimir Petruț, primarul localității Cavnic.

Proiectul este susținut financiar de la bugetul local.

”Aceste lucrări se fac din bugetul propriu, Consiliul local finanțează cu 80%, iar asociațiile de locatari cu 20%. Condițiile pentru a intra în program este ca asociațiile de locatari să nu aibă datorii, toate asocițiile să fie cu impozitul achitat la zi pe tot anul în curs și să aibă contribuția de 20% adunată, adică să poată face dovada că au banii. Deja avem trei blocuri care  respectă aceste condiții”, menționează Vladimir Petruț.

Primarul localității Cavnic speră ca lucrările de reabilitare să debuteze în cel mult 30 de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.