NOBLESSE Quartet, cu sigheteanca Raluca Michnea în componență, va concerta la Balul Centenarului Colegiului Național ”Dragoș Vodă”

NOBLESSE Quartet, cu sigheteanca Raluca Michnea în componență, va concerta la Balul Centenarului Colegiului Național ”Dragoș Vodă”. Înființat în 2019, Noblesse este format din patru instrumentiste profesioniste cu studii de specialitate la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”,din Cluj Napoca.

Cvartetul Noblesse este format din Raluca Michnea, (Vioara I), Andra Bălan (Vioara a II-a), Larisa Iordache (violă) și Andreea Pop (violoncel), patru instrumentiste profesioniste, colaboratoare frecvente ale Bigg Dimm’A Band, Young Famous Orchestra și ale Orchestrei Române de Tineret. Un moment special vor oferi și în cadrul unui spectacol deosebit oferit cu ocazia aniversrii centenarului Colegiului Național ”Dragoș Vodă”din Sighetu Marmației.

Colaborările diverse ale acestora includ numeroase proiecte aparte, iar din repertoriul clasic pe care îl interpretau, fac parte genuri noi ca muzică pop, coloane sonore din cinematografie și muzică latino-americană. În 2018 și 2019, cele patru instrumentiste ale Noblesse Quartet au luat parte în proiectul inedit 100 pentru România, care a sărbătorit Centenarul național într-o serie de concerte extraordinare care au pus în scenă o orchestră formată din o sută de instrumentiști alături de renumiți artiști precum Cristian Minculescu, Dan Bittman, Mircea Baniciu, Dan Theodorescu, Ștefan Boldizsar, Călin Goia, Flavius Buzilă și Roman Iagupov.Experiența profesională a acestora se întinde pe mai mult de șase ani de colaborări la cel mai înalt nivel, concerte și evenimente, atât pe plan național cât și internațional. Experiența și interpretarea individuală a fiecăreia din cele patru artiste contribuie la armonia și frumusețea artei pe care o creează împreună ca Noblesse Quartet.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.