Evenimentul din acest an având ca temă „ReCoNnect – Research for Health” este organizat de Universitatea Babeș-Bolyai la Cluj-Napoca și, cu sprijinul partenerilor locali, în alte 3 orașe din partea de nord și nord-vest a României
Universitatea Babeș-Bolyai coordonează organizarea Nopții Cercetătorilor 2023 în cadrul proiectului ReCoNnect 2 (Research Communication for active learning), la Cluj-Napoca și în alte 3 orașe din regiunea de nord și nord-vest a României: Bistrița, Baia Mare și Carei. La nivel național, evenimentul Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.
În cadrul evenimentelor ce se vor derula astăzi, sub egida „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare va organiza un atelier cu tema Geologie medicală – cercetări privind utilizarea mineralelor în susținerea sănătății umane.
La această prezentare interactivă sunt invitați să participe elevi de la școli și licee din Maramureș, precum și toți cei interesați tematica geologiei medicale. Evenimentul se va desfășura la sediul Muzeului, din bd. Traian, nr. 8, Baia Mare, începând cu ora 11:00 și va fi organizat în colaborare cu Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” Baia Mare, alături de voluntari.
Un specialist al muzeului le va vorbi participanților despre rolul geologiei medicale, abordând, într-o prezentare interactivă subiecte precum: definirea, rolul geologiei și fenomenelor geologice în sănătatea umană, dar și rolul unor minerale în industria farmaceutică.
În partea a doua a evenimentului, specialiști din cadrul Muzeului vor prezenta participanților, în cadrul unui atelier, utilizând aparatură specifică, dacă este cazul, minerale sau substanțe chimice provenite din minerale întâlnite în componența diferitelor produse medicale, vizibile macroscopic sau microscopic.
Noaptea Cercetătorilor Europeni are loc anual în peste 300 de orașe europene.
Lasa un raspuns