VIDEO | Niciun elev eliminat de la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat

Ieri s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat. Și la această probă au fost elevi absenți însă de această dată niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Nici la această probă nu au fost candidați care să aibă temperatura peste 37.3 C.

”La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020, desfășurată astăzi, 26 august, au participat 552 de candidați din 717 înscriși. Nu s-au prezentat 165 de candidați. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă” a declarat Antoaneta Bolchiș, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

Astăzi bacalaureatul a continuat cu proba la Limba și literatura maternă. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.