Nici Cuc(u) nu mai știe de Autostrada Nordului!

PSD își bate joc de maramureșeni în continuare. În 20 martie a trecut de Senat legea privind aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului”. Actul normativ prevede construirea unei autostrăzi de la Suceava până la Vama Petea, prin Baia Mare, Dej și Bistrița. La acea vreme, deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș (foto), a atras atenția că abordarea PSD-ALDE este una neserioasă pe acest proiect, cu scop electoral. Deputatul a redactat o interpelare către Ministerul Transporturilor, prin care a solicitat date clare pentru acest obiectiv, mergând de la sume până la termene procedurale.

Răspunsul ministrului este la fel de neserios și vag, ca termenii din lege. „Ce ar trebui să înțelegem prin faptul că o lege, care ni se prezintă ca prioritate zero, nu este adusă în Camera Deputaților nici după 3 luni de la adoptarea sa în Senat?! Au majoritate, o puteau trece în procedură de urgență în maximum o săptămână. Nu au niciun interes, pentru că nu au strategie și nici bani. Un ministru responsabil ar fi făcut demersuri la colegii de partid ca legea să nu zacă prin sertare. În schimb, domnul Cuc este fericit că-i scrie în CV că a fost ministru”, a spus Duruș.

Din răspunsul dat interpelării, pare că ministrul Cuc nici nu a citit proiectul de lege. Acesta vorbește că încă nu se cunoaște autoritatea care se va ocupa de implementarea proiectelor. În legea trecută de Senat, la art. 3, se arată că proiectul construirii autostrăzii va fi coordonat de Ministerul Transporturilor.

Biroul comunicare, Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Duruș   

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.