Muzică și voie bună în prima zi a Festivalului “Hora la Prislop”

A 50-a ediție a îndrăgitului Festival Interjudețean “Hora la Prislop” a debutat sâmbătă cu concerte folk-rock și parada moto organizată de Clubul Nord 6 Riders, împreună cu cluburile partenere din Suceava și Bistrița-Năsăud.

Pe scena amplasată într-un amfiteatru natural, în cea mai înaltă trecătoare a Carpaților Orientali, au urcat nume mari ale folk-ului și rock-ului românesc: Florin Sărsărman, Focul Viu, Vali Șerban & Ziua de Mâine, Nod._Maria Casandra Hauși & Sorin Romanescu, Florin Chilian, Iris Nelu Dumitrescu și Nightlosers.
Concertele au continuat până seara târziu, în feericul peisaj natural din Munții Rodnei.

A doua zi, duminică, după slujba religioasă oficiată la Mănăstirea Prislop, cei prezenți se vor putea bucura de concertele și programele artistice oferite de ansambluri folclorice din cele trei județe: Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Folcloric Cercănelul, Ansamblul Folcloric „Baltagul”, Ansamblul Folcloric „Cununa de Sânziene” și grupuri folclorice din județul Suceava și Republica Moldova.

De asemenea, principala activitate a evenimentului este hora. Astfel că, toți cei prezenți vor fi invitați să se prindă într-o horă mare. Pe lângă toate acestea, programul evenimentului va fi completat de parada cailor, ateliere de creație, demonstrații gastronomice, observații astronomice, târgul produselor tradiționale și al meșterilor populari, dar și de o tabără dacică cu tematică istorică.

Evenimentul de anul acesta este organizat de Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Orașului Borșa în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.