VIDEO | Muzeul Maramureșean în sărbătoare

Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației împlinește anul acesta 40 de ani de când și-a deschis larg porțile pentru iubitorii de tradiție, de frumos, de autentic. Pentru a marca acest eveniment important pentru Sighet și pentru Maramureș, Muzeul Maramureșan, împreună cu Primăria Sighet a gândit o serie de evenimente ce se vor desfășura pe parcursul mai multor zile, în perioada 23 – 30 Mai 2021.

Cel care a crezut în acest proiect și în potențialul acestui loc de a deveni un adevărat reper în domeniul conservării și valorificării patrimoniului cultural românesc a fost Mihai Dăncuș, renumit muzeograf, etnograf, etnolog, profesor și cercetător, dar mai întâi de toate un mare iubitor al Maramureșului. În semn de prețuire și recunoștință pentru patrimoniul lăsat în urmă, Muzeul satului îi va purta numele și se va numi Muzeul Satului Maramureșean “Mihai Dăncuș”. Vor participa la evenimentul aniversar distinse personalități ale culturii și muzeologiei românești, Înalte fețe bisericești, oameni de cultură care de-alungul timpului au urmărit și apreciat activitatea personalității profesorului Mihai Dăncuș.

Astfel, pe parcursul celor 8 zile vor avea loc mai multe vernisaje și expoziții ”In memoriam Mihai Dăncuș!”, va fi sfințită o Troiță închinată memoriei distinsului profesor, dar și spectacole, diferite ateliere, o seară de poezie, lansare de carte, dansuri și jocuri tradiționale, un extraordinar concert de muzică clasică, iar ultima zi va fi dedicată oamenilor ce provin din satelor de unde sunt restaurate casele monument din Muzeul Satului Maramureșean.

Toate detaliile, pe zile și ore, le puteți găsi pe site-ul maramedia.ro, pe site-ul Primăriei Sighetu Marmației, al Muzeului Maramureșan și paginile de socializare ale celor două instituții.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.