Expoziția ”Tehnici tradiționale de țesere a scoarțelor în România și Republica Moldova”, rămâne pe simezele Muzeului Etnografic al Maramureșului ”Francisc Nistor” până în 25 iunie.
Dacă nu ați reușit încă să o vizitați, vă așteptăm să descoperiți frumusețea și complexitatea artei tradiționale a țesutului – de la tehnici vechi, modele și simboluri, până la legătura profundă dintre om, natură și meșteșug.
Program de vizitare conform orarului muzeului, marți – duminică între 09:00 – 17:00, nu ratați ocazia de a pătrunde în universul covoarelor tradiționale – povești țesute cu migală, suflet și măiestrie.
Fiecare covor expus are o poveste: despre mâinile care l-au făcut, despre simbolurile țesute în război, despre răbdare și rost. În fața fiecărui covor care va fi expus, nu vom vedea doar un obiect frumos, ci un fragment de istorie vie.
Expoziția îmbină povestea unor bunuri deosebite din patrimoniul a șapte instituții: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Olteniei Craiova – Secția De Etnografie, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Astra din Sibiu, Muzeul de Etnografie din Piatra Neamț, Muzeul Județean Botoșani, Muzeul Maramureșului din Sighetul Marmației.
Lasa un raspuns