MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE: Program dedicat Zilei Mondiale pentru diversitate

Anual, la data de 21 mai este sărbătorită Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare, stabilită la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare și Cenaclul „Voci eminesciene” Baia Mare, au celebrat această zi, prin organizarea, la sediul Muzeului, a unui program dedicat – Zilei Mondiale pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare.

Evenimentul face parte din calendarul manifestării de amploare – „Luna Maramureșului”, organizată de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Organizația de management a Destinației Maramureș.

În deschiderea evenimentului, domnul conf. univ. dr. Ioan Denuț, director al Muzeului, le-a vorbit celor prezenți despre istoricul și importanța acestei zile, pe plan național și mondial. Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare și ai Cenaclului „Voci eminesciene”, coordonați de d-na prof. de limba română Dana Monica Cândea, au prezentat lucrări și au recitat poezii, despre personalități marcante ale culturii naționale, precum: sculptorul român Constantin Brâncuși, Mircea Eliade – istoric al religiilor, scriitor de ficțiune, filozof și profesor de origine română la Universitatea din Chicago, Eugen Ionescu – scriitor de limbă franceză originar din România, protagonist al teatrului absurdului și membru al Academiei Franceze și Alina Cojocaru – cea mai bună balerină a României, din toate timpurile, și una dintre cele mai mari balerine ale lumii.

Elevi ai aceluiași colegiu, coordonați de d-na prof. de educație muzicală Alina Mirela Andreicuț, au cântat și ne-au încântat, de-a lungul evenimentului, prin interpretarea, vocală și în acompaniament la chitară, a mai multor piese ale unor artiști români consacrați.

În încheierea programului cei prezenți au putut urmării o reprezentare de dans modern, în coregrafie proprie, susținut de elevele claselor IX C și IX F de la colegiului băimărean.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.