Muzeul Județean de Mineralogie prezent la expoziția națională itinerantă „Zestrea minerală a României”

În data de 10 februarie 2023, a avut loc, la Complexul Muzeal Arad, vernisajul Expoziției naționale itinerante „Zestrea minerală a României”, intrată în al cincilea an de itinerare.

Panotarea expoziției „Zestrea minerală a României”, la sediul Muzeului de Științe ale Naturii, a reprezentat o provocare pentru echipa Muzeului de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare. Dacă până acum, în celelalte locații s-au utilizat vitrinele proprii, de această dată, pentru expunerea celor 122 de eșantioane minerale, a fost necesară regândirea modului de așezarea a acestora, pentru a putea fi puse în valoare în vitrinele puse la dispoziție de către gazde.

Managerul Complexului Muzeal Arad, dl. dr. Bulboacă Sorin, a ținut  să le mulțumească participanților pentru prezență și de asemenea, a amintit despre buna colaborare dintre Complexul Muzeal Arad și Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, colaborare ce se traduce prin trei proiecte expoziționale până în prezent.

Din partea Muzeului de Mineralogie, a luat cuvântul curatorul expoziției „Zestrea minerală a României”, dl. Sorin Prisăcariu, șeful Secției de Mineralogie, care le-a vorbit celor prezenți despre elementele care au stat la baza realizării acestui proiect expozițional, respectiv dezideratul de a aduce în fața publicului larg importanța mineralelor identificate pe teritoriul României.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Științe ale Naturii din cadrul Complexului Muzeal Arad, până la data de 24 mai 2023.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.