MUZEUL JUDEȚEAN DE ISTORIE: Carte și cultură la români în secolul al XVII-lea

Elevii maramureșeni au ocazia de a face o călătorie în fascinanta lume a cărților românești tipărite în trecut la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Participanții vor avea ocazia să cunoască cum s-au imprimat/tipărit cărți în urmă cu peste 300 de ani (în sensul de cum arăta, ce înzestrare/dotare avea un atelier tipografic). Vor descoperi în ce orașe din Țările Române au funcționat ateliere tipografice și au fost tipărite cărți;

Elevii vor avea ocazia de a fi informați despre cele mai reprezentative lucrări ale culturii scrise românești, apărute în secolul al XVII-lea (cum ar fi: Cazania lui Varlaam, Iași, 1643, Biblia lui Șerban Cantacuzino, București, 1688, Noul Testament de la Bălgrad, Alba Iulia, 1648), mai mult, ei vor putea admira  o presă de carte, 2 exemplare de cărți românești (tipărite) din Fondul documentar al muzeului.

Înscrierea este deschisă pentru elevii claselor V-VIII, iar activitatea se va desfășura în perioada martie – iunie, de luni până vineri între orele 10:00-14:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.