Muzeele Județene prezente cu standuri și activități la Festivalul Interjudețean ”Hora la Prislop”

Cele cinci muzee din subordinea Consiliului Județean Maramureș au fost prezent cu standuri și activități specifice la Festivalul Interjudețean de Folclor ”Hora la Prislop”.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a avut un stand cu publicațiile muzeului, a organizat diverse ateliere, au prezentat îmbrăcămintea și echipamentele din epoca dacilor și romanilor, dar au organizat și îndrăgitul concurs ”Vânătore de comori”.

Standul Muzeului Județean de Artă a fost vizitat atât de familii cu copilași veniți din diferite colțuri ale țării cât și din străinătate, precum și de oficialități marcante, care i-au onorat cu prezența.

Vă mulțumim tuturor celor care ați vizitat standul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și vă îndemnăm să treceți pragul muzeului nostru din Baia Mare pentru a descoperi în detaliu frumusețea și importanța patrimoniului maramureșean”, – transmite Monica Mare, director Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Muzeul de științe astronomice Baia Mare a oferit și în acest an observații astronomice.

Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare a prezentat o colecție frumoasă de minerale și roci, dar și observații cu minerale interactive cu multe informații interesante.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.