VIDEO | Multiple cazuri de agresiuni în Maramureșul istoric în perioada sărbătorilor de iarnă

Doar câteva cazuri de mâini și picioare luxate, incidente cauzate de poleiul de afară. În schimb, multiple cazuri de agresiuni în această perioadă, în zona Maramureșului istoric, spun medicii specialiști din cadrul Compartimentului Primiri Urgențe Sighet.

Perioadă grea pentru personalul medical din cadrul Compartimentului Primiri Urgențe.

”Din fericire la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Sighet, înafară de câteva mâini și picioare îndoite nu am avut astăzi, însă sărbătorile de iarnă au trecut destul de greu anul acesta. Încă dinainte de Ajunul Crăciunului am avut multe cazuri de afecțiuni și până în a două zi după Crăciunul pe rit vechi, nu a trecut nicio zi în care să nu avem cel puțin trei cazuri de agresiuni în depresiunea Maramureșului istoric, care s-au lăsat inclusiv cu morți. În 29 decembrie, am avut un astfel de caz în Sighetu Marmației. De un deces rezultat în urma unei agresiuni am avut parte și la Vișeu de Sus, în 4 ianuarie. Altfel, în fiecare zi am avut parte de agresiuni multiple, inclusiv înjunghiați, care din fericire au scăpat cu viață”, spune Gelu Moyș, medic specialist CPU Sighet.

Tot în perioada sărbătorilor de iarnă s-au înregistrat multiple cazuri de intoxicații cu alcool și colici biliare, din cauza excesului alimentar și a consumului ridicat de băuturi alcoolice.

”Foarte mulți turiști care nu sunt obișnuiți cu regimul de viață de la noi și cu ospitalitatea tipic maramureșeană de la noi, în clipa în care debarcau din autocare, primul lucru pe care îl făceau gazdele era să-i îmbie cu pălincă și slănină, noi suntem obișnuiți cu astfel de regim , însă turiștii, mai puțin. Astfel, am avut în medie, 9, 10 turiști pe zi în CPU Sighet cu colici biliare sau intoxicații etanolice”, explică medicul Gelu Moyș.

După perioada sărbătorilor au apărut foarte mulți vârstnici decompensați, cazuri apărute pentru că pacienții nu s-au prezentat în timp util la medic. Din cazua temperaturilor negative s-au înregistrat și cazuri de pacienți cu boli cronice, afectați de temperaturile negative, cum ar fi cei care suferă de afecțiuni cardiace. În Sighetu Marmației s-au înregistrat și două cazuri de degerături ușoare la extremități, iar la Vișeu de Sus o femeie a decedat din cauza expunerii prelungite la frig. Aflată sub influența băuturior alcoolice femeia a adormit lângă un gard, fiind găsită decedată în cursul dimineții.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.